Malzemeler;
1 paket margarin
2 su bardağı pudra şekeri
8 kaşık sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
4.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI;
Kakao hariç diğer malzemeler ile hamuru yoğurulur.
Yarısı ayrılıp diğer yarıya kakao katıp tekrar yoğurulur.
Kakaolu hamurdan bir parça alıp tezgaha un serpiştirip yarım
santim kalınlığında oklava veya merdane ile açılır.
Su bardağı ile kalıp çıkarıp fırın kağıdı koyduğumuz tepsiye
yerleştirilir.
Sade hamuru da altına ve üzerine un serpiştirip açıp pet
şişe kapağı veya buna benzer bir yuvarlak ile kalıp çıkartılır.
Kakaolu yuvarlağın altından kulak olarak yerleştirip hafif
bastırılır.
Bir tanede kakaolu hamurun üzerine ağız olarak konur.
Gözler için yine sade hamurdan küçük parçalar alıp
yuvarlayıp hafif bastırarak yerleştirilir.
Son olarak gözlerin ortasına birer damla çikolata bastırılır
ve bir tanede burun olarak konur.
180 derece fırında 25 dakika da pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder