Lezzetli Yemek Tarifleri

AYICIK KURABİYE



























Malzemeler;
1 paket margarin
2 su bardağı pudra şekeri
8 kaşık sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
4.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao

 YAPILIŞI;
Kakao hariç diğer malzemeler ile hamuru yoğurulur.
Yarısı ayrılıp diğer yarıya kakao katıp tekrar yoğurulur.
Kakaolu hamurdan bir parça alıp tezgaha un serpiştirip yarım santim kalınlığında oklava veya merdane ile açılır.
Su bardağı ile kalıp çıkarıp fırın kağıdı koyduğumuz tepsiye yerleştirilir.
Sade hamuru da altına ve üzerine un serpiştirip açıp pet şişe kapağı veya buna benzer bir yuvarlak ile kalıp çıkartılır.
Kakaolu yuvarlağın altından kulak olarak yerleştirip hafif bastırılır.
Bir tanede kakaolu hamurun üzerine ağız olarak konur.
Gözler için yine sade hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayıp hafif bastırarak yerleştirilir.
Son olarak gözlerin ortasına birer damla çikolata bastırılır ve bir tanede burun olarak konur.
180 derece fırında 25 dakika da pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder