Lezzetli Yemek Tarifleri

KARIŞIK PİZZA




Malzemeler
1 bardak ılık su
Yarım paket yaş maya veya yarım paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytin yağı
2,5 -3 su bardağı un
Sos için;
1yemek kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1-2 diş sarımsak veya 1 çay kaşığı ucu sarımsak tozu
Kekik.
Üzeri için;
Sucuk,salam,sosis
Domates
Mantar,
Mısır,
Siyah ve yeşil zeytin,
Yeşil biber,
Kaşar peyniri rendesi.
YAPILIŞI;
Unun yarısından biraz fazlası geniş bir kap içerisine alınır.
Ortası havuz şeklinde açılır,su dökülür, maya ilave edilerek yavaşça karıştırılır.
Tuz, şeker ve yağ  ilave edilip karıştırılır ve hamur yoğurulmaya başlanır.
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar un ilave edilir.
Yoğurulan hamur 30-40 dakika kadar mayalandırılır.
Ardından tekrar yoğrularak gazı alınır ve merdane ile ince olacak şekilde açılır.
Yağlanmış fırın tepsisine yada yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir.Bu arada tepside mayalanmaya devam ederken üzerinin malzemeleri hazırlanır.
Bir kase içerisine az yağ konulur ve üzerine ezilen sarımsaklar ile salça ilave edilerek karıştırılır.
Salça kıvamlı ise su ilevesiyle salça sulandırılır.
Sosa kekik ve karabiber ilave edilerek karıştırılır.
Hazırlanan sos hamurun her yerine gelecek şekilde güzelce sürülür.
Hamurun üzerine ince bir kat rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir.
Üzerine, tercihe göre istenilen pizza malzemeleri yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış olan 200° fırında 15-20 dakika pişirilir.
Pişen pizza fırından çıkartılıp üzerine bolca kaşar serpiştirilir ve tekrar fırına verilir.
5 dakika kaşar peynirleri eriyene kadar tekrar pişirmeye devam edilir.
Kaşarlar eridikten sonra çıkarılır ve sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder