Malzemeler
3 büyük çupra,
3 adet orta boy
patates,
4 diş sarımsak,
Zeytinyağı,
Tuz,
Taze baharat:
biberiye, kekik,
Karabiber,
3 adet küçük
küçük doğranmış domates
3 adet fırın
kağıdı.
Kağıtta Çupra Yapılışı
Çupralar iyice
temizlenir ve bol suda iyice yıkanıp, süzdürülür.
Üzerine bıçakla
çaprazlamasına kesikler atılır.
Hazırlanan
çupralar derin bir kabın içerisine alınarak üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Ezilen
sarımsaklar, baharatlar, tuz ve karabiber eklenip, karıştırılır ve balıklara
iyice harmanlanır.
Buzdolabına
kaldırılıp 2-3 saat dinlendirilir.
Patateslerin
kabukları soyulur ve ince yuvarlak dilimler halinde doğranır.
Fırın kağıdından
parçalar kesilir, içerisine balıkların miktarına göre eşit bölünen patatesler
yerleştirilir.
Tuz karabiber
serpiştirilir, üzerine çupra konulur onun üzerine balıkların kalan sosundaki
domateslerden
2 yemek kaşığı kadar konulur ve pişirme kağıdı katlanıp balıklar
paketlenir.
Geri kalan
balıklara da aynı işlem uygulanır.
Öncelikle
fırında 200 derecede 15 dk. pişirilir ve sonrasında Isı 180 dereceye düşürülüp 20
dk. daha pişirilir.
Patatesler
kontrol edilerek pişirme süresi ayarlanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder