Lezzetli Yemek Tarifleri

KAKAOLU PANKEK


Malzemeler:
1 su bardağı süt,
!,5 su bardağı un,
1 yumurta,
3 yemek kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı kakao,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Çay kaşığının ucu ile tuz, ( bir fiske)
2 yemek kaşığı zeytin yağı,
Yapılışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır, kakao, vanilya, elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilir, pütürsüz karışım elde edilinceye kadar çırpılmaya devam edilir.
Teflon tava kızdırılır, küçük kepçe ile hamur alınarak kızgın tavaya dökülür. Hamurun altı piştikten sonra spatula ile ters çevrilir, diğer yüzüde pişirilir. Hamurumuz bitinceye kadar aynı işleme devam edilir.
Pişen pankeklerimiz servis tabağına alınarak, bal, ceviz, reçel ve peynir ile servisi yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder