Malzemeler:
1 su bardağı süt,
!,5 su bardağı un,
1 yumurta,
3 yemek kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı kakao,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Çay kaşığının ucu ile tuz, ( bir fiske)
2 yemek kaşığı zeytin yağı,
Yapılışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır, kakao, vanilya, elenmiş un
ve kabartma tozu ilave edilir, pütürsüz karışım elde edilinceye kadar
çırpılmaya devam edilir.
Teflon tava kızdırılır, küçük kepçe ile hamur alınarak
kızgın tavaya dökülür. Hamurun altı piştikten sonra spatula ile ters çevrilir,
diğer yüzüde pişirilir. Hamurumuz bitinceye kadar aynı işleme devam edilir.
Pişen pankeklerimiz servis tabağına alınarak, bal, ceviz, reçel ve
peynir ile servisi yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder