Malzemeler;
4 adet domates
(rendelenmiş)
2 adet ince
kıyılmış soğan
4-5 diş ezilmiş
sarımsak
4 yemek kaşığı
isot ( üzerini kapatacak kadar su ile 10-15 dakika ıslatılmalı ve suyuyla
birlikte çiğ köfteye katılmalı )
2 yemek kaşığı
domates salçası
4 yemek kaşığı
acı biber salçası
1 yemek kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı
sumak
1 limon
Bir çay bardağı
zeytinyağı
Kıyılmış
maydanoz
5-6 dal kıyılmış
taze soğan
5-6 adet ceviz
içi (iyice çekilmiş)
YAPILIŞI;
Karıştırma
kabına ince bulgur ve üzerine domates
rendesi eklenip 5 dakika yoğurulur.
Ceviz içi,
salçalar, soğan, sarımsak, limon suyu ve tüm baharatlar eklenir ve 15-20 dakika
yoğurulur.
Zeytinyağ eklenip
30-40 dakika suyunu çekip bulgur
yumuşayana kadar yoğurulur.
Çiğ köfte kendini
toparlayınca kıyılmış maydanoz ve taze soğan katılır ve iyice yoğurulduktan
sonra üzeri streç film ile kapatılıp 1 saat dinlendirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder