Malzemeler
Kabakları bulamak için;
1 şişe maden
suyu,
1 su bardağı un,
2 diş sarımsak
rendesi,
1 tatlı kaşığı
tuz,
1 çay kaşığı toz
kırmızı biber,
1 tutam kekik,
1 tutam nane.
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
YAPILIŞI;
Derin bir kap
içerisine un, sarımsak rendesi, baharatlar ve maden suyu konulur.
Güzelce
karıştırılarak koyu boza kıvamında bir sos elde edilir.
Kabaklar yıkanıp
halka şeklinde doğranır.
Tavanın
içerisine sıvı yağ konulup kızdırılır.
Halka şeklinde
doğranan kabaklar hazırlanan sosa bulanıp kızgın yağ içerisine konulur.
Arkalı önlü
çevrilerek kızartılır.
Kızaran çıtır
kabak servis tabağına çıkartılır.Yoğurt ile servis edilebilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder