MALZEMELER:
4 orta boy kabak
1 orta boy soğan veya 4-5 adet yeşil soğan,
4 çorba kaşığı un,
2-3 sivri biber,
3 yumurta,
Yarım demet maydanoz,
Yarım demet dereotu,
Tuz, karabiber,
1 paketten biraz az kabartma tozu,
Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ,
YAPILIŞI:
Kabaklar yıkanıp dış kısmı kazındıktan sonra orta rende ile
rendelenir ve suyu süzülür.
Doğranmış soğan, biber, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber,
yumurta ve un konulup karıştırılır.
Kızgın yağa kaşık kaşık dökülüp iki tarafı kızartılır.
Fazla yağı çekmesi için kağıt havlu üzerine çıkarılır.
Ilık olarak sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder