Malzemeler;
1 orta
boy karnabahar
2 adet
havuç
1 yeşil
biber(istenirse konur)
1 kuru
soğan
5-6 diş
sarımsak
1 litre su
2 yemek
kaşığı tepeleme salamura tuzu
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay
bardağı elma sirkesi
1 kg lik 2 kavanoz
YAPILIŞI;
Karnabahar,havuç
ve biberler yıkanır.Soğan ve sarımsaklar soyulur.
Karnabahar
dalları ayrılır.Havuç soyulup halka şeklinde kesilir.Biber iri
doğranır.Kuru soğan kesilerek dörde bölünür.
Bir
tencerede su ile salamura tuzu kaynatılır.
Cam
kavanozların içine önce birkaç diş sarımsak ve birkaç dilim soğan konur.Karnabahar,havuç
ve biber gelişigüzel kavanozlara doldurulur.
Dolan
kavanoza 1 yemek kaşığı şeker ve 1 çay bardağı sirke
konur.
Kaynamış
olan tuzlu su sıcak olarak kavanozlara dökülür.Sıcakken kapak sıkıca
kapatılıp ters çevrilir.
Bir gece
böyle kalıp soğuması beklenir.Ertesi gün çevrilip kapağının tutup tutmadığı
kontrol edilir.Tutmuşsa 1 yıl süre ile açılmadan bekleyebilir.Yaklaşık 2 hafta
sonra yenilecek kıvama gelir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder