Malzemeler
2 su bardağı ılık süt,
1 paket instant maya(10
gram ),
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 su bardağı un.
YAPILIŞI;
Derin bir karıştırma kabına toz şeker, maya ve ılık süt konup
karıştırılır.
Daha sonra tuz ve un ilave edilip karıştırılarak akıcı kıvamda bir
hamur elde edilir.
Hamurun üzeri örtülüp göz göz oluncaya kadar dinlendirilir.
Teflon tava orta ayarda kızdırılır ve içine 1 kepçe akıtma
hamurundan dökülür.
Tava hemen sağa sola çevirip hamurun tavayı kaplanması sağlanır.
Cızlama hamurunun üzeri göz göz olunca ters çevrilir ve diğer
yüzünün de pişmesi sağlanır.
İki tarafı da piştikten sonra servis tabağına çıkartılır.
Bütün hamur bu şekilde hazırlanıp tamamlanır.
Cızlama çay saatlerinde ve kahvaltılarda servise sunulabilir.
NOT:Trakya bölgesinde yapılır.
Cızlama çay saatlerinde ve kahvaltılarda servise sunulabilir.
NOT:Trakya bölgesinde yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder