Malzemeler:
500gr dana kıyma
2 orta boy soğan
3 çorba kaşığı pirinç
3 yumurta ( 1 tanesi köfte harcına, 2 tanesi köfteyi
kızartmak için kullanılacak)
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı kızartmak için ayçiçek yağı
Tuz, karabiber
Galeta unu
Yapılışı:
Pirinç yıkanır, bir su bardağı sıcak suya atılıp haşlanır ve
suyu çektirilir.
Rendelenmiş soğan ve kıymanın yarısı hafif kavrulur. Çiğ
kıymaya katılır.
Haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1
yumurta kırılıp yoğurulur.
Yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp, oval ve yassı köfteler
yapılır. (Köftelere şekil verilmesinde zorlanılıyorsa, buzdolabında
beklettikten sonra şekil verebilirsiniz.)
Önce çırpılmış yumurtaya ,sonra galeta ununa batırılıp
kızgın yağda kızartılır. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serilmiş tabağa
alınır. Patates kızartması ve pilav
eşliğinde servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder