Lezzetli Yemek Tarifleri

KREP




Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Karabiber (tercihe göre)
YAPILIŞI;
Malzemelerin tamamı karıştırma kabının içerisine alınır.
Çırpma teli yada Mikser yardımı ile iyice çırpılır.
Tava ocağa alınıp kızdırılır ve içerisine 2-3 damla yağ damlatılır.
Kızgın tavanın içerisine 3 yemek kaşığı krep hamurundan konulur.
Kaşık sırtı ile hamur tavanın içerisine yuvarlak şekilde yaydırılır.
Alt üst edilerek diğer tarafı da pişirilip krep hazır edilir ve servis tabağının içerisine çıkartılır.
Hamur bitinceye kadar tava yağlanmadan aynı işleme devam edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder