Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Karabiber
(tercihe göre)
YAPILIŞI;
Malzemelerin
tamamı karıştırma kabının içerisine alınır.
Çırpma teli yada
Mikser yardımı ile iyice çırpılır.
Tava ocağa
alınıp kızdırılır ve içerisine 2-3 damla yağ damlatılır.
Kızgın tavanın
içerisine 3 yemek kaşığı krep hamurundan konulur.
Kaşık sırtı ile
hamur tavanın içerisine yuvarlak şekilde yaydırılır.
Alt üst edilerek
diğer tarafı da pişirilip krep hazır edilir ve servis tabağının içerisine
çıkartılır.
Hamur bitinceye
kadar tava yağlanmadan aynı işleme devam edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder