MALZEMELER:
1 yemek kaşığı
tatlı yoğurt
YAPILIŞI;
Öncelikle süt
karıştırılarak iyice kaynatılır.
Kaynayan süt
üzeri açık ılımaya bırakılır.
İdeal ısı 40-45
derece yada klasik yöntem serçe parmağınızı süte batırıp dayanma sıcaklığıdır.
Ilıyan süt
bekletilecek yerde hazırlanan bezin üzerine yerleştirilir.
Bir yemek kaşığı
yoğurt kaseye koyulur ve sütten iki kaşık alarak çırpılıp pürüzsüz hale
getirilir.Tenceredeki sütün üzerine boşaltılır ve dağılması için aynı yönde
yavaşça karıştırılır.
Tencerenin
kapağı kapatılarak sarılır ve uyumaya bırakılır. Mayalanma süresi 4- 5 saattir,
daha fazla kapalı beklerse yoğurt ekşi olur.
4 ya da 5 saatin
sonunda tencerenin kapağı açılır ve iyice soğuyunca buzdolabına kaldırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder