Malzemeler :
4 adet büyük boy
patates,
3 adet soğan,
200 gr kıyma,
3 diş sarımsak,
4 adet domates,
1 su bardağı su,
Tuz,
karabiber,
Sıvı yağ.
YAPILIŞI;
Patatesler
soyulur ve yıkadıktan sonra halka halka doğranır.
Tavaya sıvı yağ
koyulur ve patateslerin ön ve arka yüzü hafif pembeleşene kadar kızartılır.
Kızarttığımız
patatesler tepsiye alınır.
Soğan ve sarımsaklar ince ince doğranır.
Domatesler küp
şeklinde küçük doğranır.
Tencereye sıvı
yağ ile soğanlar konur ve soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
Üzerine kıyma,
tuz, karabiber ilave edilip iyice kavrulur.
Doğradığımız sarımsaklar ilave edilip karıştırılır.
Daha sonra
domatesler konur ve domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Hazırladığımız
kıymalı harç patateslerin üzerine yayılır ve bir su bardağı su ilave edilir.
Önceden
ısıtılmış 180° fırında 30 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder