Malzemeler
1 su bardağı
mısır unu,
1 çorba kaşığı
tuz,
Sıvıyağ
Hamsi Tava Yapılışı
Hamsilerin
başları kopartılıp temizlenir.
Yıkanıp süzgece
alınır suyu süzdürülür.
Mısır unu ve
tuzu bir tabakta karıştırılır.
Yağ tavaya
koyulup iyice kızdırılır.
Hamsilerin her
tarafı mısır ununa bulanır.
Karın kısımları
alta gelecek şekilde yan yana sıkışık bir şekilde dizilir ve orta ateşte
balıklar kızarana kadar pişirilir.
Düz bir tabak
yardımıyla, altı kızarmış olan balıklar ters çevrilir.
Diğer tarafı da
aynı şekilde pişirilip, servis tabağına alınarak sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder