Malzemeler
4 adet hazır
yufka.
İç malzemesi;
2 adet orta boy
kuru soğan,
3 yemek kaşığı
zeytinyağı,
1 yemek kaşığı
domates salçası,
1 çay kaşığı
karabiber,
1 tatlı kaşığı
toz kırmızı biber,
1 tatlı kaşığı
tuz.
Sos malzemesi;
1 adet yumurta,
1 çay bardağı su.
YAPILIŞI;
İç harcını
hazırlamak için, kıyma ve zeytinyağı tavaya alınıp, bir kaç dakika kavrulur.
Rengi dönen
kıymanın üzerine, ince doğranan kuru soğan ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar
kavrulur.
Son olarak salça
ve baharatlar ilave edilip kavrulur ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Sosunu hazırlamak
için, bir kase içerisinde yumurta çırpılır ve üzerine eritilmiş ılık tereyağı
ile su eklenip karıştırılır.
Bir adet yufka
düz bir zemin üzerine yayılır ve üzerine bir kaç yemek kaşığı sos dökülüp eşit
şekilde yayılması sağlanır.
Yağlanmış olan
yufkanın üzeri, ikinci yufka ile düzgün bir şekilde örtülür.
İki kat
halindeki yufka önce dörde bölünür, daha sonra her parça ikiye bölünerek 8
parça elde edilir.
Parçaların geniş
kenarına bir yemek kaşığı soğuyan iç harcından koyulur.
Kenarları ortaya
doğru biraz katlanır ve geniş kenardan başlayıp uca doğru, çok sıkmadan
sarılır.
Kalan iki yufka da
aynı şekilde yapılıp, karnıyarık börek hazır edilir.
Hazırlanan
börekler, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Böreklerin
ortaları bıçak yardımı ile biraz kesilir ve kesilen yerleri elle hafifçe
ayrılır.İsteğe göre kesilen yerlere domates ve biber dilimleri yerleştirilir.
Arzu edilirse,üzerilerine yumurta sarısı sürdükten sonra, susam veya çörek otu
serpilebilir.
Önceden
ısıtılmış 180° fırında, altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder