Malzemeler:
Yarım kg
dana kıyması (yağsız)
Yarım kg
kuzu kıyması (yağlı)
1 kahve
fincanı irmik
1 tatlı
kaşığı kimyon
1 çay
kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı
toz kırmızıbiber
2 adet orta
boy kuru soğan
2 diş
dövülmüş sarımsak
4-5
dilim bayat ekmek
Tuz,karabiber
YAPILIŞI:
Bayat
ekmekler elde iyice ufalanır. Rendelenmiş soğan ile sarımsak, kimyon ve tuz ilave edilip iyice yoğurulur.
Kıymalar ilave edilip yoğurmaya devam edilir. 15 dakika
buzdolabında dinlendirilir.
Dinlendirilen kıymaya diğer baharatlar ve karbonat
eklenir. Hiç durmadan kuvvetlice 5-6 dakika daha yoğurulur.
Son aşamada irmik eklenip
iyice yoğurulur.Çok katı olmayan bir harç elde edilir.
İrmiklerin şişmesi ve
harcın kendini toplaması için kabın ağzı streç filmle kapatılıp 1 gün
buzdolabında bekletilir.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
Elde yada bir kesme tahtası üzerinde
silindir şekli verilir.(Büyük bez krema torbasının duy takılmamış ucundan daha
düzgün şekiller elde edilebilir)
Mangalda ya da ızgarada pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder