Malzemeler:
2 adet lavaş
1 çay
kaşığı karabiber
1 çay
kaşığı kırmızıbiber
1 çay
kaşığı kajun
1 çay
kaşığı kimyon
1 çay
kaşığı pul biber
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kahvaltılık salçalı sos
YAPILIŞI:
Lavaşlar
istediğimiz miktarda ve boyutlarda kesilir. Bir kaseye sıvı yağ konur. Sıvı yağın
içine baharatlar ve salçalı sos katılıp iyice karıştırılır.Kesilen lavaşlar tek tek bu karışıma bulanıp yağlı
kağıt yerleştirilen fırın tepsisine dizilir.
Hazırlanan lavaşlar, önceden ısıtılmış 200 derece
fırında yaklaşık 5-6 dakika kızartılır.
Sıcak
olarak istenilen yoğurtlu veya peynirli dip sos
ile servis edilir.
NOT:
Kajun; Fransız ve Hint
mutfağı’nın en popüler karışımlarındandır. Et, balık, tavuk yemekleri nde ve
ızgaralarda kullanılır. Lavaşlı yemeklerde, et ve sebzelere yedirilerek
tüketilebilir. Ayrıca her türlü sosa da lezzet katar. İçerisinde; tuz, sarımsak
granül, tatlı kırmızı biber, soğan, kekik, acı kırmızı biber, zerdeçal, kimyon,
karabiber, kekik yağı bulunmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder