Malzemeler:
2 adet
yufka
1 adet
tavuk göğsü
2 su
bardağı yoğurt
2 diş
sarımsak
1 yemek
kaşığı tereyağ
1 tatlı
kaşığı kırmızı biber
YAPILIŞI:
Yufkalar
ortadan ikiye kesilir.Üst üste konur.
Yufkalar 2 cm genişliğinde kesilir.Rulo şeklinde sarılır.
Rulolar tepsiye dik şekilde dizilir.
Önceden
200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Bu
sırada tavuk göğsü haşlanır.
Tavuk
suyunun bir bardaklık kısmı kızaran yufkaların üzerine dökülür.Tekrar fırına
verilir.
Yufkalar
suyunu çekene kadar fırında tutulur.
Bu
sırada tavuk göğsü didiklenip parçalara ayrılır.
Sarımsaklar
ezilir ve yoğurt ile karıştırılır.
Fırından
çıkan yufkalar tabaklara alınır.Tepsiyle de ikram edilebilir.Yada bir
porsiyonluk kaplarda pişirilir.
Yufkaların
üzerine yoğurt konulur.
Tavuk
etleri yoğurdun üstüne yerleştirildikten sonra üzerine kırmızı biberle yakılmış
tere yağ dökülüp servis edilir.
NOT:Kastamonu yöresine ait olan bu yemekte tavuk yerine koyun,ördek,
kaz ve hindi eti kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder