Lezzetli Yemek Tarifleri

PEYNİRLİ PATLICAN SARMASI


Malzemeler:
2-3 adet uzun patlıcan
Sıvı yağ(kızartmak için)
1 kase beyaz peynir.
4-5 dal maydanoz
Pul biber,nane.
servis için:
2 adet  orta boy domates
4-5 çeri domates
1-2 dal maydanoz
YAPILIŞI:
Patlıcanlar yıkanır ve alacalı soyulur.Tuzlu suda bekletilir.
Sonra patlıcanlar kurulanarak uzunlamasına ince dilimlenir.
Kızgın yağda kızartılır.Kağıt havlu serili tepsiye çıkartılır.
Beyaz peynir bir kasede ufalanır.İçine kıyılmış maydanoz,pulbiber ve nane eklenerek karıştırılır
Kızarmış patlıcan tezgağa açılır.Üzerine uç tarafına peynirli harçtan konulur.Rulo şeklinde sigara böreği sarar gibi sarılır.Kürdan ile sabitlenir.Her bir patlıcan aynı şekilde sarılır.
Orta boy domatesler halka halka doğranır.Tepsiye dizilir.Her birinin üzerine patlıcan ruloları yerleştirilir.
Çeri domatesler ikiye kesilir.Patlıcan rulolarının üzerine kürdana takılır.Maydanoz ile süslenerek soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder