Malzemeler
500 gr dana
ciğeri
1 adet kuru
soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı
yağ
Karabiber
Kekik
Kekik
Kırmızı pul biber.
YAPILIŞI:
Ciğer kuşbaşı
olarak doğranır.2-3 kez yıkanıp suyu süzülür.
Tavaya yağ konur
ısıtılır.Ciğerler tavanın
içerisine konularak pişirilir.
Önce yüksek
ateşte çevrilip sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Ciğer kavurma
ocaktan alınmadan önce, tuz ve baharatları da ilave edilip, karıştırılır ve
ocağın altı kapatılır.
Piyaz doğranmış
soğan ve ince kıyılmış maydanoz ile servis edilir.Üzerine pul biber serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder