Malzemeler
2 su
bardağı pilavlık bulgur
1 adet
soğan
1 adet
domates
2 adet
yeşil biber
1 adet
kırmızı biber
2 adet
havuç
1 çorba
kaşığı salça
Yarım
fincan sıvıyağ
Tuz ,Pul
biber,Karabiber,Nane
YAPILIŞI:
Yemeklik
doğranan soğan sıvıyağında kavrulur.Salça
ilave edilir.
Üzerine
küçük doğranan domates, kırmızı ve yeşil biberler, rendelenmiş havuç eklenir.
Ardından
bulgur ,tuz, karabiber,pul biber ve nane eklenip karıştırılır.
Sıcak
suyu ilave edilir. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Ocaktan
alınıp tencerenin üzeri kapatılarak
dinlendirilir ve sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder