4 adet yumurta,
5 yemek kaşığı toz şeker,
1 su bardağı un,
1 paket kabartma
tozu,
1 paket vanilya.
Kreması için;
1 kase çilek,
200 ml.krema,
1 poşet krem
şanti 200 ml.krema.
Süslemek için;
1 su bardağı
soğuk süt,
1 poşet krem
şanti,
Çikolata sosu,
Antep fıstığı.
Çilekli Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
Yumurta ve toz
şeker kap içerisinde mikser ile köpürünceye kadar iyice çırpılır.
Un, kabartma
tozu ve vanilya elenerek karışımın üzerine eklenir.
Mikser ile kısa
süre çırpmaya devam edilir.
Hazırlanan pandispanya harcı, yağlı kağıt serili olan büyük boy fırın tepsi içerisine dökülür ve her yerine
eşit şekilde yaydırılır.
Önceden ısıtılan
180° fırında, 10-15 dakika üzeri fazla kızarmadan pişirilir.
Bıçak yada
kürdan ile kontrol edilir ve pişen Pandispanya fırından çıkartılır.
Yağlı kağıt üzerine ters çevrilerek çıkartılır ve rulo şeklinde sarılıp,
soğuması için 10 dakika kadar bekletilir.
Krema için; 1
paket krem şanti ve 200 ml. kremayı mikser ile kıvam alıp köpürünceye kadar
çırpılır.
Kek soğuduktan
sonra açılır ve kenarlarında sertlik var ise bıçak ile alınır.
Krema kekin
üzerine yaydırılır ve dilimlenen çilekler kekin üzerine yerleştirilir.
Kekin altındaki
yağlı kağıt yardımıyla kek tekrar rulo yapılır.
Çilekli rulo
pasta, yağlı kağıt ile her yeri sarılıp kenarları kıvrılarak kapatılır ve 1
gece buz dolabında bekletilir.
Buzdolabında
dinlenen çilekli rulo pasta, yağlı kağıttan çıkarılıp hazırlanan krem şanti
güzelce üzerine sıvanır.
Son olarak üzeri
çilek ve muz dilimleriyle süslenip, çikolata sosu ve antep fıstığı
serpiştirilebilir.
Yaklaşık 1-2
saat kadar tekrar buzdolabında dinlendirilir.
Daha sonra
dilimlenerek servise sunulabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder