Lezzetli Yemek Tarifleri

TORTELLİNİ (İtalyan Mantısı)



Malzemeler:
İç malzeme:
200 gr. ıspanak
250 gr. lor
1 yumurta akı
Beyaz biber – tuz
Muskat
Ispanağın yaprakları ayrılır ve yıkanır.1 dakika kaynar suda haşlanır. Sonra buzlu suya alıp 30 saniye kadar tutulur.Sonra çıkarıp suyu sıkılır. Suyu sıkılmış ıspanaklar ince kıyılır.Lor peynir ufalanarak ıspanağa ilave edilir.Yumurta akı eklenir.Tuz ve beyaz biberle baharatlandırılır.
Hamuru İçin:
2 su bardağı un
2 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Bu malzemelerle hamur yoğurulur. Kulak memesinden daha sertçe, pürüzsüz bir kıvam elde edildiğinde hamur, dinlendirilmeye hazır demektir.  15-20 dk. buzdolabında dinlendirilen hamurdan mandalina boyutlarında bezeler koparılır.
Merdane yardımı ile ve arada unlama yapılarak, sıkıca bastırılıp kağıt inceliğinde bir hamur elde edilmelidir. İnce hamurun üstüne bir kahve fincanı ile bastırılıp yuvarlak şekiller çıkması sağlanır. Bu işlem tüm malzemeye uygulandıktan sonra içleri iç malzemesi ile doldurulur
Kesilen hamurlar iç malzemeler kullanılarak doldurulup yarım daireler şeklinde kapatılır.Son olarak da bu yarım dairelerin iki uç kenarı yumurta beyazı yardımı ile, arka tarafta birleştirilerek şekil tamamlanır. Elde edeceğimiz şekil adeta bir şapka gibi olamalıdır. Zaten tortellini ismi de bu şapkadan gelmektedir. 15-20 dk. dolapta bekletilen tortelliniler, tuzlu kaynar suya atılıp yaklaşık 6-7 dk haşlanırlar.
Kremelı sosu için:
1 paket hazır krema (200ml)
1 tavuk bulyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3-4 kaşık zeytinyağı
Bir tavaya  zeytin yağı konur.Tavuk bulyon 1 çay bardağı suda eritilip tavaya ilave edilir. Üzerine 1 paket krema ve karabiber eklenip sürekli karıştırılır.5-6 dakika karıştırılıp altı kapatılır. Rengi hafif sarıya dönük olmalıdır.Bulyon tuzlu olduğu için sosa tuz ilave etmeye gerek yoktur.  Sonunda tortelliniler servis edilecek tabağa konulur.Sosun hepsi üzerine dökülüp yavaşça karıştırılır.Üzerine parmesan peyniri rendelenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder