Malzemeler:
1 orta
boy lahana
4-5 kırmızı salçalık biber
4-5 yeşil biber
4-5 yeşil biber
5-6 adet
yeşil domates
500 gr havuç
1 adet
kereviz yaprağı
1 tatlı
kaşığı karabiber tanesi
3 su
bardağı sirke
2 su
bardağı sıvıyağ
salamura
tuz
YAPILIŞI:
Lahana
temizlenir ve ince ince kıyılır.
Biber,domates ve havuçlar ince
ince ve yuvarlak doğranır.
Kerevizin
yaprakları kıyılır.
Tüm
malzemeler geniş bir kaba konur.Üzerine karabiberler de eklenir ve
karıştırılır.
Bir
tencerede sıvı yağ,sirke ve tuz kaynatılır. ilk sıcağı gidince hazırlanan
karışımın üzerine dökülür ve karıştırılır.
Üzeri
kapatılıp serin bir yerde 12 saat yani bir gece bekletilir.
Sonra karışım
kavanozlara doldurulur ve kapakları sıkıca kapatılır.
Bir ay
sonra yemeğe hazırdır.Afiyet olsun.
NOT:
Bulgaristan göçmenlerinin kışlık olarak yaptığı hem salata hem de meze olarak
kullandıkları bir yemek türüdür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder