Malzemeler:
500 gr
ebegümeci,labada,ısırgan,gelincik,ıştır karışımı
3-4 yemek
kaşığı sıvı yağ(zeytinyağ olursa daha iyi)
2 adet kuru soğan(4-5 taze soğan olursa daha iyi)
1 çay
kaşığı tuz
1 su
bardağı yoğurt
Kuru
nane,kekik,pul biber
YAPILIŞI:
Soğanlar
yemeklik küçük doğranarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ayıklanan
ve yıkanan otlar ince kıyılarak ilave edilir.5 dakika otlar
suyunu salıp suyu gidene kadar kavrulur.Tuz atılır.Nane,kekik isteğe göre de pul biber atılır.
Üzerine
yoğurt dökülerek ılık veya soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder