Lezzetli Yemek Tarifleri

KARIŞIK OT KAVURMASI


Malzemeler:
500 gr ebegümeci,labada,ısırgan,gelincik,ıştır karışımı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ(zeytinyağ olursa daha iyi)
2 adet kuru soğan(4-5 taze soğan olursa daha iyi)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
Kuru nane,kekik,pul biber
YAPILIŞI:
Soğanlar yemeklik küçük doğranarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ayıklanan ve yıkanan  otlar  ince kıyılarak ilave edilir.5 dakika otlar suyunu salıp suyu gidene kadar kavrulur.Tuz atılır.Nane,kekik isteğe göre de pul biber atılır.
Üzerine yoğurt dökülerek ılık veya soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder