Malzemeler:
6 adet yumurta
250 gr yoğurt
½ çay bardağı su
½ çay bardağı
sıvı yağ
½ kg ince bulgur
2 adet kuru
soğan
1 çay kaşığı
karabiber
2 çay kaşığı pul
biber
1 çay kaşığı
tuz.
YAPILIŞI;
Soğanlar ince
ince kıyılır, yağda kavrulur. İçine bulgur ilave edilir, bir süre sonra da su
katılır. Biraz pişirildikten sonra ateşten indirilir ve bulgurun kabarması için
bekletilir. Kabarma işlemi olduktan sonra içine tuz, karabiber, pulbiber ilave
edilir.
Ayrı bir geniş
kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve un çırpılır. Kulak memesi kıvamında hamur
elde edilir. Yarım saat bekletilen hamurdan 6 parça elde edilir ve yufka
şeklinde açılır. Bunların içine hazırlanan bulgurlu harç konulur ve rulo
şeklinde sarılır. Tüm parçalar doldurulup sarıldıktan sonra yağlanmış tepsiye
dizilir, üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımı sürülür. Orta sıcaklıktaki
fırında pişirilir ve çıkarıldıktan sonra kesilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder