Malzemeler:
1 dilim limon
YAPILIŞI:
Çilekler çöplerinden ayıklanır.
Çilekler çöplerinden ayıklanır.
Çilekler bol suda iki üç defa yıkanır.
Tencereye bir kat çilek, bir kat
şeker konur.
Tenceresinde bir gece buzdolabında bekletilir.
Tenceresinde bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün ağır ateşte, üzerinde biriken köpükleri alarak 30 dakika kaynatılır.
Boş bir
tabağa bir kaşık reçel konarak kıvamı kontrol edilir.Tabak yana çevrildiğinde
reçelde kırışıklık oluyorsa kıvamı olmuştur.
Şekerlenmesin
diye bir dilim limon sıkılır ve 5 dakika daha kaynatılarak altı kapatılır.
Ateşten alınıp ılınınca kavanozlara doldurulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder