Malzemeler:
3 orta boy ayva
2 su bardağı
şeker
2-3 adet
karanfil
Su
YAPILIŞI:
Ayvaların
kabukları soyulur, ortadan ikiye bölünür ve çekirdekleri temizlenir.
Çekirdekleri bir kenara ayrılır.
Ayvalar geniş
bir tencereye oyuk kısımları yukarıya gelecek şekilde dizilir. Ayvanın
çekirdekleri ve karanfiller tencereye konur.
Şeker,ayvaların oyuk yerlerine gelecek şekilde ve üzerlerine eşit şekilde dökülür.
Ayvaların
yarısına gelinceye kadar su ilave edilir. Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya
kadar pişirilir.
Pişen ayvalar
servis tabağına alınır.
Soğuduktan sonra
üzerlerine kaymak konur.Dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı serpilerek servis
edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder