Malzemeler;
Taban için:
2 paket eti burçak
100 gr tere yağı (eritilmiş)
1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz
Krema için:
600 gram labne
6 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
200 ml krema
4 yumurta
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Portakal sosu için:
2 portakal suyu(yaklaşık bir su
bardağı kadar)
1 cay bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI;
Öncelikle bisküviler rondoda çekilir.İri kıyılmış cevizler ilave edilir.
Erimiş tereyağı ilave edip karıştırılır.Kelepçeli kalıbın en altına düzgünce
bastırarak yayılır ve en az 20 dakika dolapta beklemeye alınır.Bu arada kreması
hazırlanabilir.
Krema için; labne ve şeker çırpma
teliyle yavaş yavaş karıştırılır.
Nişasta, vanilya, 1 limon kabuğu rendesi eklenir ve karıştırılır.
Yumurtalar tek tek eklenip karıştırılır.
Dolaptan çıkardığımız kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece
fırında 35-40 dakika pişirilir.Ortası titrer durumda iken fırın kapatılır.
Fırın kapağı yarım açık bırakılır.Fırının içinde yavaş yavaş kendi sıcaklığı ile katılaşarak soğumalıdır.
Limon sosu için, sos malzemeleri
karıştırılıp kıvam alana kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirilir.
Ocaktan alınıp karıştıra karıştıra soğutulur.
Kalıbın en üstüne sosu döküp hızlı bir şekilde düzeltilir,çünkü çabuk donabilir.
Bu şekilde buzdolabında 1 gece mutlaka bekletilmelidir.
Ertesi gün servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder