Malzemeler:
1 demet labada yaprakları(orta kısımdaki taze ve genç yapraklar)
3 yemek
kaşığı sıvı yağ
2-3 adet taze soğan
1 çay
kaşığı tuz
1 su
bardağı yoğurt
Kuru
nane,kekik,pul biber.
YAPILIŞI:
Soğanlar
yemeklik küçük doğranarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ayıklanan
ve yıkanan labada yaprakları ince kıyılarak
ilave edilir.(Orta kısımdaki kalın sap kısımları bıçak ile kesilip ayrılabilir.)4-5 dakika otlar suyunu salsın diye kısık ateşte kapak kapalı pişirilir.Tuz atılır.Suyu gidene kadar kavrulur.Nane,kekik
isteğe göre de pul biber atılır.Ocak kapatılır.
Sonra üzerine
yoğurt dökülerek ılık veya soğuk servis edilir.NOT:Genellikle iki çeşit labada bulunur.Beyaz ve kızıl damarlı.Yemeklik olanın damarları beyaz olan çeşididir.Beyaz damarlı olan labadanın tohumları da beyaz olmaktadır.Diğer çeşidinin damarları kızıl renklidir.Tohumlarıda kızıl olur.Tadı acıdır.Yemeklik tercih edilmez.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder