Malzemeler
125 gr margarin
1 kahve fincanı
sıvı yağ
1,5 su bardağı
un
2 yemek kaşığı
çam fıstığı
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı pekmez
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1 su bardağı
şeker
YAPILIŞI:
Önce şerbet için
tencerede şeker ve su kısık ateşte
ocağın üstüne konur.
Teflon geniş bir tencereye margarin ve sıvı yağ konur.
Un ve fıstıklar
ilave edilir.Unun kokusu çıkana kadar, orta ateşte sürekli karıştırarak
kavrulur.
Unun kokusu
çıkmaya başlayınca ocağın altı kısılır.Kısık ateşte unun rengi koyulaşıncaya
kadar karıştırarak kavrulur. Pekmez ilave edilir.
Ocaktan alınan
şerbet kavrulan unun üzerine dökülür.
Şerbet
döküldükten sonra, unun topaklanmadan şerbeti çekmesi için hızlı hızlı karıştırılır
ve ocaktan alınır.
Kaşığın arka
tarafı ile iyice bastırarak karıştırılır ve un helvası hazır hale getirilir.
Helva silikon
kaplara bastırarak doldurulur ve tabağa ters çevrilerek şekillendirilir.Soğuk
servis edilir.
NOT:Borcama düzgünce bastırarak konup kesilebilir yada
kaşıkla şekillendirilebilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder