Malzemeleri ;
500 gr çimçim karides
2 yemek kaşığı tereyağ
2-3 diş sarımsak (kıyılmış)
Toz kırmızı biber
Pul biber
tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1-2 dal maydanoz
1-2 dal maydanoz
YAPILIŞI:
Tere yağında karides tava için öncelikle karidesler ayıklanıp,
yıkanır.
Ayıklanmış karidesler su dolu bir tencerede 5 dakika boyunca
haşlanır.
Karidesler haşlandıktan sonra teflon bir tavada tereyağı
eritilip haşlanan karidesler tavaya atılır.
Daha sonra doğranmış sarımsak, toz kırmızı biber, pul biber
ve tuzu karideslere eklenir.
Kısa bir süre malzemeler birbirine karışana kadar ocak
üzerinde tahta bir kaşıkla çevirerek pişirilir.Üzerine maydanoz serpilerek sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder