Malzemeler:
4 çorba kaşığı (80 gr) Tereyağ veya margarin
5 orta boy domates
2 baş orta boy soğan
4 bardak su (veya et suyu)
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 kahve kaşığı kırmızıbiber
Tuz.
YAPILIŞI:
İnce ince doğranmış soğan, yağ ve yeteri kadar tuz tencereye
konur ve orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavrulur.
Soğanlar pembeleşince, un ilave edilir ve 3 dakika kadar
unla birlikte karıştırılarak kavrulur. Tencereye kabuğu soyulup çekirdekleri
çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir. Domatesler
iyice ezilinceye kadar sık sık karıştırılarak pişirilir.
Domatesler ezildikten sonra su (veya et suyu), toz şeker ve
kırmızıbiber ilave edilir, karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar kapaksız olarak
kaynatılır.
Sos koyulaşınca süzgece konur ve kaşıkla bastırılarak
süzülür.
Elde edilen boza kıvamındaki sos, kullanıma hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder