Lezzetli Yemek Tarifleri

DOMATES SOS


Malzemeler:
4 çorba kaşığı (80 gr) Tereyağ veya margarin
5 orta boy  domates
2 baş orta boy  soğan
4 bardak su (veya et suyu)
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 kahve kaşığı kırmızıbiber
Tuz.
YAPILIŞI:
İnce ince doğranmış soğan, yağ ve yeteri kadar tuz tencereye konur ve orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavrulur.
Soğanlar pembeleşince, un ilave edilir ve 3 dakika kadar unla birlikte karıştırılarak kavrulur. Tencereye kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir. Domatesler iyice ezilinceye kadar sık sık karıştırılarak pişirilir.
Domatesler ezildikten sonra su (veya et suyu), toz şeker ve kırmızıbiber ilave edilir, karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar kapaksız olarak kaynatılır.
Sos koyulaşınca süzgece konur ve kaşıkla bastırılarak süzülür.
Elde edilen boza kıvamındaki sos, kullanıma hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder