Malzemeler:
1 paket tost ekmeği
1 adet haşlanmış
tavuk göğsü
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı mayonez,
2 diş sarımsak
Tuz
1 su bardağı süt.( her tost ekmeği diliminin üstüne bir
çorba kaşığı dökmek için )
Süslemek için:
Dereotu
Maydanoz
1 adet haşlanmış yumurta
Közlenmiş kırmızı biber
YAPILIŞI:
Tavuk göğsü tuzlu suda haşlanır. Haşlandıktan sonra
sarmısakla beraber rondoya konarak iyice parçalanır.
Süzme yoğut ve mayonez bir kapta iyice
karıştırılır.Karıştırılan malzeme ikiye ayrılır.
Yoğurtlu karışımın ayrılan bir bölümüne tavuklu malzeme
eklenir ve iyice karıştırılır.
Tost ekmeğinden bir tane alarak, bir kaşık sütle
ıslatılır.Üzerine tavuklu karışımdan sürülür.
Diğer tost ekmekleri de sütle ıslatılır.Üstüne iç harcı
sürülen dilimin üzerine yerleştirilir ve onun üzerine de iç harcından döşenir.
Tüm tost ekmeği dilimleri bitinceye kadar bu işlem
uygulanır. Ekmekler aralarında harçlarla beraber bir kule gibi üst üste konur.
Sonra kulenin en altından ve en üstünden dikkatlice tutarak , kullanılacak
servis tabağına yatay baton olacak şekilde yatırılır
Yoğurtlu mayonez karışımından çok az bir miktar yine
ayrılır. Kalan kısmı, pasta kaplar gibi ekmeklerin üstünü kaplanır.Aliminyum
folyo çok gevşekçe kapatılarak buzdolabına konur ve bir gece bekletilir.
Servis yapılacağı zaman salata dolaptan çıkarılır.Ayrılan
yoğurtlu mayonezli karışımla folyonun bozduğu üst kaplaması düzeltilir.
1 adet yumurta haşlanır.Sarısı rendenin küçük tarafı ile
rendelenir.
Dereotu ve maydanoz yıkadıktan sonra, iri dallarından
ayrılır ve pasta salatamızın etrafına düzgünce yerleştirilir.Üzeri yumurta
sarısı,dereotu ve küçük doğranmış köz biberle süslenir.Tost ekmeği salatası
verev kesilerek servis edilir.
NOT:Üzeri Pul biber,kuru nane,mısır v.b farklı malzemelerle süslenebilir.Tavuklu iç harcına rendelenmiş havuç,küçük doğranmış kornişon turşu ve çekilmiş
ceviz eklenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder