Malzemeler
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı
tuz
2 su bardağı su
İç harcı için:
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı
karabiber
Yarım çay
bardağı su
Kızartmak için:
Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Büyük bir kapta
un, tuz ve su kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.
İç harcı için,
ayrı bir yerde soğan rendelenir.
Üzerine kıyma,
tuz, karabiber ve su ilave edip karıştırılır.
Hamurdan ceviz
büyüklüğünde bezeler koparıp, pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
Harcı,
hamurların üzerine dağıtılır ve yarım ay şeklinde kapatılır.
Kızgın sıvı yağda
önlü arkalı, hafif pembeleşene kadar pişirilir.Sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder