Malzemeler:
3 adet yufka
1 yemek kaşığı
tereyağı
1 çay bardağı
sıvıyağ
1 çay bardağı su
İç harcı;
100 gr beyaz
peynir
Yarım demet
maydanoz
Pul biber
YAPILIŞI;
Peynir çatalla
ezilerek maydanoz ile pul biber eklenir ve iç harcı hazırlanır.
Yufkalara sürmek
için tereyağı eritilir, üzerine sıvıyağ ve su eklenir.
Bir yufka
açılarak dörde bölünür.
Her bir parçanın
üzerine yağ karışımından sürülür.Yufkanın sivri ucu ve geniş kenarının ortası
tutularak yufka büzülür kelebek şekli verilir.Kanat kısımları çevrilerek
yukarıda birleştirilir.
Birleştirilen
yere peynirli harç konulur ve kenarlarını kapatılarak sigara böreği sarar gibi
sarılır.
Tüm yufkalara
aynı işlem uygulanır.
Börekler
yağlanmış tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece
fırında kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder