Malzemeler:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4 orta boy deveci armut
1 tarçın
Yarım limon
Karamel için:
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı su
Yarım paket sıvı krema
1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
Armutlar yıkanır ve sap kısımları kalacak şekilde kabukları
soyulur.Çekirdekli ortası kabak oyacağı veya sivri bir bıçak ile çıkartılır.
Tencerede şeker,su ve limon suyu karıştırılarak ocağa
konur.Armutlar bütün halde içine oturtulur.10-15 dakika armutlar yumuşayana
kadar pişirilir. Pişen armutlar tencereden çıkartılıp soğutulur.
Karamel için şeker tencerede ocağa konur.Şeker eriyince su eklenir.Rengi dönmeye başlayınca tereyağ eklenir.Karıştırılarak
kreması da eklenir.Bir süre daha ocakta karıştırılınca istenilen kıvama
geldiğinde ocak kapatılır.
Armutlar servis tabağına alınınca üzerine karamel sos dökülerek
servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder