Malzemeler:
1,5 su
bardağı süt
1 su
bardağı sıvı yağ
1,5 su
bardağı şeker
3-4 tane
yumurta
Un
3-4
yemek kaşığı irmik
Üzeri için:
Antep
fıstığı
Hindistan
cevizi
Ceviz
vb.
YAPILIŞI:
Tencerenin
içerisine şeker ve yumurtalar konularak
karıştırılır.
Süt ve
sıvı yağ ilave edilip, karıştırılır.
Kaynamaya
başlayıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırılır.
Kaynamaya
başlayan karışıma azar azar elenmiş un ve irmik ilave edilerek karıştırmaya
devam edilir.
Sürekli
karıştırılarak un kokusunun gitmesi ve kıvamının koyulaşması sağlanır.
Helva,
kaşığa ve tencereye yapışmayıncaya kadar kavurma işlemine devam edilir.
Tencereye
yapışmayacak kıvama geldiğinde ocaktan alınarak kaşıkla şekillendirilir.
Servis
tabağına alınarak üzerine Antep fıstığı, Hindistan cevizi, çam fıstığı vb.
atılarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder