Malzemeler:
125
gr margarin
1
çay bardağı sıvı yağ
1
çay bardağı şeker
3
yemek kaşığı kakao
1
yumurta+1 yumurta sarısı(beyazı iç harcında kullanılacak)
1
kabartma tozu
1
vanilya
Un
İçi
için:
1
yumurta akı
1
çay bardağı pudra şekeri
1 su
bardağı+2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Şerbet
için:
3
çay bardağı şeker
3
çay bardağı su
YAPILIŞI:
Bir
kapta margarin,sıvı yağ,şeker,kakao,yumurta,vanilya karıştırılır.Un azar azar
eklenerek üzerine kabartma tozu eklenir.
Ele
yapışmayacak kıvama gelince fazla yoğurulmadan streçe sarılarak dolapta 10
dakika bekletilir.
iç harcı için yumurta akı pudra şekeri ve
hindistan cevizi karıştırılır.Küçük misket büyüklüğünde toplar yapılır.
Şerbet
hazırlanır.Soğumaya bırakılır.
Hamur
dolaptan çıkarılarak ceviz büyüklüğünda koparılırak yuvarlak yapılır.Yuvarlağın
içi parmağımızla oyulur.İçli köfte yapar gibi iç harcının gireceği büyüklükte oyuklar
yapılır.İç harcı yerleştirilerek alttan büzülerek kapatılır.
Yağlı
kağıt serili fırın tepsisinde 170 derecede 30 dakika pişirilir.
Fırından çıkan
kurabiyelerin ilk sıcaklığı gidince şerbetin içine atılarak ıslatılır.Başka bir
tepsiye çıkarılır.Üzerine hindistan cevizi serpilerek soğuduğu zaman servis
edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder