Malzemeler:
1 adet bütün kalamar
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
Bütün halde satın alınan kalamarın iç organları kuyruk
kısmından çekerek çıkartılır.
Uç kısmından tutulan kalamarın dış kısmındaki deri hızlı bir
şekilde çekerek alınır.
Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde alındıktan
sonra kalamarın iç ve dış kısmı bol suda yıkanır.
Derisi alınan bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar
tabakasını sıyırmak için bıçağın ters kısmıyla üzerinden bir kez geçilir.
Hazır durumda olan kalamar istenilen kalınlıkta halka halka
doğranır.
Kalamarlar; toz şeker, tuz ve karbonat ile köpürene kadar
yaklaşık 15-20 dakika ovulur. Giderek yumuşayan kalamarlara maden suyu
ekledikten sonra buzdolabında 1-2 saat kadar bekletilir.
Marine karışımında bekleyen kalamarlar süzdürülür.Un düz bir
servis tabağına alınır. Suyu süzülen kalamarların her bir tarafı una bulanır.
Ayçiçek yağı derin bir tencerede kızdırılır. Una bulanan
kalamarlar, kızgın yağda renk alana kadar kızartılır. Fazla yağlarını bırakması
için 5 dakika kadar kağıt havlu üzerinde bekletilir.Kalamarlar servis tabağına
alınır.
Buzdolabında bekleyen ve kıvam alan tarator sosu ile
birlikte servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder