Malzemeler:
2 paket
yulaflı yada kepekli bisküvi
2 yemek
kaşığı tere yağı
1 yemek
kaşığı süt
2 yemek
kaşığı iri çekilmiş fındık veya ceviz
Muhallebisi için:
5 su
bardağı süt
3 yemek
kaşığı un
3 yemek
kaşığı nişasta
2 yemek
kaşığı labne
1 su
bardağı şeker
1 paket
vanilya
1 yemek
kaşığı tereyağı
Kabak
püresi için:
1 kilo
kabak
1 su
bardağı şeker
Üzeri için:
File
fındık, file fıstık, toz fıstık,hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Fındık
yada ceviz rondada iri çekilir.Bir kaba alınır.
Bisküviler
elde iri parçalanarak rondoya konur ve
çekilir. Tereyağı ile süt konur ve tekrar çekilir.
İri
çekilmiş fındık yada ceviz eklenerek karıştırılır.
Kelepçeli
kalıbın tabanına yağlı kağıt konur.
Üzerine
hazırlanan kek harcı konur.Elle kalıbın içine iyice bastırılarak yerleştirilir.
Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında 5-6 dakika pişirilir.Çıkarıp soğumaya bırakılır.
Muhallebisi
için tencereye süt,nişasta,un ve şeker konur ve kaynayana kadar karıştırılır.
Kaynadıktan
sonra altı kapatılır.Tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırılır.
Ilındıktan
sonra labne ilave edilir.Blendırdan geçirilir veya mikserle karıştırılır.
Bisküvili
harcın üzerine dökülür.Buzdolabında
10-15 dakika bekletilir.
Kabağın
üzerine şeker konarak akşamdan sabaha
kadar bu şekil bekletilir.
Suyunu
salınca sabah ocağa konur.Pişince blendırdan geçirilir.
Pastanın
üzerindeki muhallebinin üzerine
dökülür.İsteyen benim yaptığım gibi büyük bir kap yerine tek kişilik servisler şeklinde küçük kalıplara yapabilir.
5-6 saat buzdolabında dinlendirilir.
5-6 saat buzdolabında dinlendirilir.
Üzeri
isteğe göre süslenerek servis edilir.
NOT:Taban keki pişirilmeden de oluyor
ama,pişirilince daha kıtır ve lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder