PEYNİRLİ OTLU KURABİYE
Malzemeler:
125 gr. margarin
veya tereyağı(oda ısısında)
1 çay bardağı
sıvıyağ
1 çay bardağı
yoğurt
1 tatlı kaşığı
sirke
2 adet
yumurta(Bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılır)
1 çay kaşığı tuz(peynirin
tuzuna göre değişir)
1 su bardağı sert
beyaz peynir
1 çay bardağı kaşar
peynir rendesi karışımı
Yarım demet
dereotu (ince doğranmış)
Yarım demet
maydanoz (ince doğranmış)
Aldığı kadar un
1 paket kabartma
tozu
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
YAPILIŞI:
Dere otu ve
maydanoz iyice yıkanıp ince ince kıyılır.
Beyaz peynir
fazla ezilmeden küp küp doğranır.Kaşar rendelenir.
Bir kaba oda
ısısındaki margarin,sıvı yağ,yoğurt,sirke,yumurta konarak karıştırılır.
Doğranmış
dereotu,maydanoz,un ve kabartma tozu da eklenerek yumuşak bir hamur elde
edilir.Katı bir hamur olmaması için un azar azar eklenmelidir.
İstenilen
büyüklükte hamur kopartılıp yuvarlak şekil verilir.Yağlı kağıt serili fırın
tepsisine dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.İsteğe göre susam veya çörek
otu serpilir.
180 derece
önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder