Malzemeler:
500 gr bamya
2 orta boy kuru
soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı
biber salçası
1 limon
1 çay bardağı
zeytin yağı
Tuz
2 su bardağı su
YAPILIŞI:
Yıkanan
bamyaların sapları yuvarlak kesilerek temizlenir.Limonlu suda bekletilir.
Küçük doğranan
soğan ve sarımsaklar yağda pembeleştirilir.Üzerine domates ve salça eklenir.
Bamyalar yıkanıp
süzülerek karışıma eklenir.Üzerine yarım limon suyu ve 2 bardak su dökülür.
Tuz atılır.Bamyalar yumuşayana kadar kısık ateşte hiç karıştırmadan pişirilir.
Tuz atılır.Bamyalar yumuşayana kadar kısık ateşte hiç karıştırmadan pişirilir.
Dağılmaması için
tencerede soğuması beklenir.
Ilık veya soğuk servis
edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder