BEŞAMEL SOSLU PATLICAN
Malzemeler:
5-6 adet patlıcan
250 gr kıyma
3 yemek kaşığı
sıvı yağ
2 kuru soğan
3 kaşık kaşar
peyniri rendesi
2 kaşık domates
salçası
Karabiber
2-3 dal maydanoz
Sos için:
50 gr tereyağ
50 gr un
1 bardak süt
Tuz
YAPILIŞI:
Beşamel sos
hazırlanır.
Patlıcanların yıkanır
ve kabukları soyulmadan ikiye bölünür.
Tuzlu suda
bekletilir. Daha sonra kaynamış suda haşlanır. İçleri biraz oyulur.
Diğer taraftan küçük
doğranan soğanlar yağda pembeleştirilir.Salça eklenir.Tuz ve karabiber atılır.
Kıyma ve patlıcan içleri ilave edilir.
Hazırlanan beşamel
sosla karıştırılır.
Oyulmuş olan patlıcanların
içine bu harç doldurulur.
Üzerine kaşar
rendesi atılıp fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Servis tabağına
alınıp üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder