Malzemeler:
500 gr. bakla
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Yarım çay bardağı sirke
5 diş sarımsak
Kaynamış sıcak su ( 1litrelik kavanozu dolduracak kadar)
YAPILIŞI:
Baklalar yıkanır ve uç
kısımları kesilir.
1 litrelik kavanozun dibine
sarımsaklar soyularak yerleştirilir.
Baklalar kavanoza
yerleştirilir.
Üzerine şeker,limon tuzu ve
sirke konur.
Su kaynatılır.Tuz eklenir.
Kaynak sıcak su kavanozun
ağzına kadar doldurulur.Kapağı hemen kapatılır.Ters çevrilir ve bir gece
bekletilir.
Ertesi gün düz çevrilir ve 1
hafta sonra servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder