Malzemeler:
1
bağ ısırgan otu (300-500 gr arası)
2 orta
boy kuru soğan
250 gr kıyma
3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
1 yemek
kaşığı salça(isteğe göre kullanılmayabilir.)
1 kahve
fincanı su
Tuz.
Kuru
nane,kekik,pul biber.
YAPILIŞI:
Isırgan
otları eli yakacağı için önce eldiven giyilmelidir.
Ayıklanıp
yıkanan ısırganlar kesme tahtasında kıyılır.
Bir
tencerede soğanlar pembeleşinceye kadar
kavrulur. Kıyma ilave edilerek kavurmaya devam edilir.Salça ilave edilip karıştırılır.
Daha
sonra kıyılmış ısırganlar konur. Su ve tuz da ilave edildikten sonra 10 dakika
pişirmeye bırakılır.
Üzerine
kuru nane,kekik ve pul biber atılarak ılık olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder