Malzemeler:
Ekmek dilimi
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Kaşar peyniri dilimleri
Tuz
YAPILIŞI:
Hazır kesilmiş tost ekmeklerinden yada normal ekmek
dilimlerinden olabilir.
Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine ekmek dilimleri dizilir.
Yoğurt ve yumurta bir kapta karıştırılır.İçine çok az
tuz,nane ve pulbiber katılarak çırpılır.(Tercihe göre istenilen değişik baharatlar
kullanılabilir.)
Yoğurtlu karışımdan birer kaşık ekmek dilimlerinin üzerine
dökülür ve kaşığın tersiyle yayılır. Üzerine kaşar dilimleri yerleştirilir.(Kaşar
peynirinin üzerine de dilimlenmiş domates ve biber dilimleri konulabilir.)
170 dercede ısıtılmış fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirilir.Sıcak
servis edilir.
NOT:Yumurta sevmeyenler yumurtasız sadece yoğurt ve kahvaltılık salça
sosu karışımı kullanabilirler.Bu şekilde de çok nefis olmaktadır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder