Malzemeler:
1 su bardağı
pirinç
5 yemek kaşığı
sıvı yağ
1 su bardağı
haşlanmış mısır
1 su bardağı
haşlanmış taze veya konserve bezelye
8-10 adet
kornişon
2 adet yeşil sivri
biber
2 adet kırmızı biber
2 adet kırmızı biber
Yarım demet
maydonoz
Yarım demet
dereotu
Pul biber
Tuz
Limon
YAPILIŞI:
Tuzlu kaynar
suda bekletilmiş pirinç, içinde sıvıyağ olan tencerede kavrulur.
Üzerine bir
bardak su ve tuz eklenerek pişirilir.
Altını kapattıktan
sonra içine mısır ve bezelye konarak demlenmeye bırakılır.
Soğuduktan sonra
içerisine ince kıyılmış maydanoz, dere otu, kornişon, biberler, pul
biber,limon koyulup karıştırılır.Servis
edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder