Malzemeler
4 adet Jumbo
karides
500 gr küçük
karides
2 su bardağı
mayonez
3 çorba kaşığı
ketçap
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
kırmızı biber
1 demet marul
2 adet haşlanmış
yumurta
1 tatlı kaşığı
kanyak(isteğe bağlı)
Karidesleri haşlamak için:
1 yemek kaşığı
tuz
2-3 yemek kaşığı
sirke
Su
YAPILIŞI:
Büyük bir
tencereye su konur. 1 çorba kaşığı tuz ve 2-3yemek kaşığı sirke konarak kaynatılır.
Su kaynayınca
içerisine karidesleri eklenir ve 10 dakika kaynatılır.
Ardından
karidesler süzülür ve kabukları ayıklanıp bir kenara alınır.
Ayıklanan
karideslerin bir kaçı ince ince kıyılır, kalanlar ise bütün olarak bir kenara
ayrılır.
Derince bir
kapta mayonez, ketçap ve domates suyu iyice çırpılarak karıştırılır.
Bu karışıma
limon suyu, kararınca tuz ve kırmızı biber ile kanyak(isteğe bağlı) ilave
edilip tekrar karıştırılır.Yaklaşık beş dakika dinlenmeye bırakılır.Karışıma
ince ince doğranmış karidesler ilave edilerek tekrar karıştırılır.
Marul yaprakları
ince şeritler ve küçük parçalar halinde doğranır.Doğranmış marul yaprakları, 4
adet şarap bardağına, bardağı %50 dolduracak tarzda yerleştirilir.
Üzerlerine
mayonez-ketçaplı karışım eşit miktarlarda dökülür.
Karışımı yeşil
salataların üzerine pay edilir. En üstlerine haşlanmış yumurtalar halka halka
kesilip koyulur.
Kalan karidesler
bardakların kenarlarına dizilir.Her bardağın kenarına estetik açıdan bir adet
daire şeklinde kesilmiş limon dilimi yerleştirilir.
Son olarak birer
tane haşlanmış Jumbo karides eşliğinde servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder