MALZEMELER;
1 adet
karnabahar
3-4 dal
maydanoz
2-3 dal dereotu
2-3 adet
yeşil soğan
1 diş
sarımsak
2 yemek
kaşığı sirke
5 yemek
kaşığı zeytin yağı
Yarım
limon suyu
Tuz
YAPILIŞI;
Karnabahar
yıkanıp küçük parçalara ayrılır ve az suda 10 dakika haşlanıp süzülür.
Bir
kasede soğumaya bırakılır.
Maydanoz,dere otu yıkanıp kurulanır ve ince
doğranır.
Sarımsak ve taze soğanlar temizlenip doğranır.
Tüm malzemeler geniş bir kapta karıştırılır.
Limon suyu, sirke,tuz ve zeytin yağı
karışımından yapılan sos üzerine dökülerek karıştırılır.Servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder