Lezzetli Yemek Tarifleri

YEŞİLLİKLİ KARNABAHAR SALATASI



MALZEMELER;
1 adet karnabahar
3-4 dal maydanoz
2-3 dal dereotu
2-3 adet yeşil soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
5 yemek kaşığı zeytin yağı
Yarım limon suyu
Tuz
YAPILIŞI;

Karnabahar yıkanıp küçük parçalara ayrılır ve az suda 10 dakika haşlanıp süzülür.
Bir kasede soğumaya bırakılır.
Maydanoz,dere otu yıkanıp kurulanır ve ince doğranır.
Sarımsak ve taze soğanlar temizlenip doğranır.
Tüm malzemeler geniş bir kapta karıştırılır.
Limon suyu, sirke,tuz ve zeytin yağı karışımından yapılan sos üzerine dökülerek karıştırılır.Servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder